Quim Térmens

Nascut a Sabadell, rep la seva primera formació violinística al Conservatori Municipal de Música de la mateixa ciutat de la mà d’Ofèlia Rodrigo; posteriorment estudia amb el violinista i mestre Gonçal Comellas amb qui es forma musicalment i realitza els seus estudis superiors i de post-grau. Ha rebut també classes magistrals dels violinistes Michael Barta i Arkadi Futer en diferents cursos internacionals.

Ha estat membre de l’Orquestra de Cambra del Palau de la Música i de l’Orquestra de Cambra Gonçal Comellas. Des de l’any 2000 dirigeix des del violí l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i desenvolupa la seva faceta més cambrística en el grup Arcattia i en el projecte Ensemble Pyrene, realitzant concerts per tot el territori català, estatal i Costa Rica.  És premiat, entre d’altres, amb el Primer Premi de les Arts (apartat de música del sgl XX, Premi Xavier Montsalvatge) atorgat per la Generalitat de Catalunya. En els seus anys de trajectòria ha impulsat la difusió i coneixement d’obres escrites per a cordes sent en l’actualitat un referent en aquest camp en el nostre país.

En el terreny pedagògic s’ha format amb Sheila Nelson, Vartan Manoogian i Mimi Szweig. és mestre al Conservatori Municipal de Música de Vic, on també dirigeix les orquestres de corda. És autor autor de diferents espectacles per apropar la música als infants i d’obres per a formacions orquestrals d’estudiants de corda. Ha estat convidat en xerrades sobre pedagogia, jurat de concursos instrumentals i de cambra, director de diverses trobades i màster-class d’orquestres juvenils i com a mestre de violí al Curs Internacional de Música Principat d’Andorra. Actualment també és el director artístic del Festival BBVA de Música Religiosa de Vic i del Festival de Música de la Vila de Rialp.