La petita Simfonia

El naixement d’una part
de la història de la música

  • Simfonia l’Olimpiade                      A. Vivaldi
  • Simfonia en Sol M                           G. Monn
  • Simfonia núm 8                               F. X. Richter
  • Simfonia núm 25                             J. Haydn
  • Simfonia de les joguines                L. Mozart

Quartet de corda i clave

Totes les coses que coneixem tenen un inici, i la història de la Simfonia podem dir que va començar en el barroc com a obres per a iniciar formats operístics o formats de concert. En definitiva era “una sintonia, una música per a ser escoltada”. Durant el XVIII s’inicià un treball i desenvolupament molt gran fins a la elaboració de grans partitures amb W. A. Mozart i J. Haydn esdevenint una forma imparable on molts compositors i compositores han posat la seva millor música.

Us proposem, doncs, un petit viatge per aquesta gran aventura musical del naixement de la simfonia. Un viatge que ens portarà els seus inicis amb música d’ A. Vivaldi, a gaudir i entendre tot d’experiments sonors que anaren agafant força durant la primera meitat del segle XVIII amb músiques de G. Monn i F. X. Richter fins a arribar al format ja consolidat del que es considera el pare de la Simfonia tal com l’entenem actualment: J. Haydn.

Un concert que ens durà a un final sorprenent i participatiu amb una Simfonia escrita possiblement per L. Mozart on poden participar-hi tot d’instruments de joguina, un moment on podem compartir la música i l’escenari amb les persones que són el nostre futur: els nostres nens i nenes estudiants de música.