Connexió Bach

Una música que ens apropa
a l’univers musical de J. S. Bach

  • Variacions Goldberg (extractes)  
           J. S. Bach
  • Trietto 3 in D minor TWV 42:d1
           G. Ph. Telemann
  • Trio Sonata La M, HWV 396, Op. 5 Nº 1
           G. Handel
  • Trio Sonata op 1 Nº 2
           A. Vivaldi
  • Trio Sonata  “Sanguineus i melancholicus” (1er mov)
           C. P. E. Bach

Dos violins, violoncel i clave

Al voltant de la nostra vida i de tot el que anem fent i aconseguim sempre hi ha un munt de fets, persones i històries que influeixen en l’esdevenir. I en el cas de les persones que considerem genis també passa el mateix, com en el cas de J. S. Bach.

Us presentem un concert que a través del fil conductor de fragments d’una de les seves obres emblemàtiques, Les Variacions Goldberg, ens anirà apropant a una part del seu entorn musical tot descobrint anècdotes de la seva vida.

El seu primer biògraf parla d’una vida sempre propera al lloc de residència, sense els grans viatges que feren molts dels seus contemporanis, i que les partitures que estudiava d’ A. Vivaldi van ensenyar a Bach a pensar musicalment. O els intents fracassats de coincidir amb G. Handel amb qui acabaren realment tenint una relació ben curiosa a través del metge J. Taylor.

Un munt d’anècdotes que també ens portarà a escoltar i parlar del seu amic G. Ph. Telemann, una amistat que el portà a ser el padrí d’un dels seus fills: C. P. E. Bach. Un músic que amb el seu trencament amb el barroc i la seva admiració cap al pare ens portarà  al final d’aquest recorregut.