Les Filles del Cor

Un homenatge a aquelles dones que no pogueren deixar volar la seva gran vàlua musical 

 • Ospedale di Santa Maria dei Derelitti (Ospedaletto)
            Trio Sonata op 2 núms. 6 i 12                  G. Legrenzi
 • Ospedale dei Mendicanti 
           Sonata a Tre en Fa M                                 B. Galuppi
 • Ospedale degli Incurabili
            Trio Sonata en mi m                                 J. A. Hasse
 • Ospedale della Pietà
            Trio Sonata op.1 núm. 11                        A. Vivaldi
 • Figlie di choro
            Trio op.1 núm. 3                                      M. Lombardini

Trio de dos violins i violoncel

Un dels grans atractius de la Venècia del XVIII era poder assistir algun dels concerts que es feien en els Ospedale. Una meravella musical que captava visites de tot Europa i que, segons ha quedat escrit per molts visitants, eren el nivell musical més alt de tot Europa.

Noies tocant i cantant rere reixes, dirigides i educades en la música pels millors noms del moment. Grans instrumentistes i compositors ocuparen els càrrecs de mestres i directors musicals dels Ospedale, treballant amb unes noies que la majoria eren orfes: le figlie di choro.

Musicalment eren molt bones, però pràcticament presoneres. Sols el matrimoni les podia alliberar, però la majoria d’elles ja no cantarien ni tocarien. Per a les dones era reprovable trepitjar un escenari i actuar en públic.

Un concert amb músiques dels quatre Ospedale de Venècia i d’una de les poques dones que varen aconseguir continuar el seu recorregut musical: Madelena Lombardini.

Per Adriana, Maddalena, Anna Maria, Angeleta, Bernardina, Dianora, Maria, Fortunata, Santina, Pellegrina, Lucietta, Elena, Ludovica, Prudenza, Annetta, Chiaretta, Apollonia, Candida, Giovanna, Pierina, Cattarina, Bettina, Bianca, Claudia, Margheritta… Les Filles del Cor.