Maria Perera

Nascuda a Barcelona, finalitza els seus estudis musicals de grau superior a l’Esmuc com a alumna de l’Eva Graubin, rebent classes també de la docent i pedagoga Mª Rosa Arguedas i les violinistes Mª Victòria Fernández i Raquel Castro.

Forma part de l’Orquestra de Cambra Terrasa 48 i de la Furious Music Orchestra, al timó del pianista i compositor Gerard Pastor, creada exclusivament per fer enregistraments audiovisuals de curts i llargmetratges com Barcelona 1714, Sonata per a violoncel, Jean-‐François i el sentit de la vida o el curt Timothy.

Amb el seu germà i pianista Paul Perera formen el duet Élégie on exploren repertori de compositors catalans i obres romàntiques de l’herència clàssica. Juntament amb el guitarrista Fix Nicolet formen el duet Tangozzolla, tenint com a nucli la obra de Piazzolla i fusionant els tangos de concert amb dansa flamenca i contemporania. També forma part del trio Les trois Perdus, amb l’Hector Serrano a la guitarra i la Patricia Garcia a la veu, versionant temes d’autor i cançons de la tradició catalana i francesa.

Durant la seva trajectòria ha col.laborat amb músics d’estils molt diferents com Diego  Torres, Xavi Bergman,  Sergi Sirvent, el trio Karion, els Catarres, Sidonie o l’actor Xavi Morte.

En quant a enregistraments, ha col.laborat en discos de músics i bandes varies com Anímic, Ferran Palau, Hat, Laly Begood o Alfons de Vilallonga. Ha enregistrat violins per “música trailer” composada per Roger Pastó, per clowns i mims com en Leandre Rivera i la Claire Ducreux, i bandes sonores de videojocs a la mà d’en Salvador Fornieles i de la última pel.lícula de la Isabel Coixet, Nieva en Benidorm.