Lluís Heras

Format musicalment a l’Escolania de Montserrat amb Odiló Planàs i Ireneu Segarra, ha estat alumne de violoncel de Lluís Claret, Jean Decroos i Marçal Cervera. Becat per la Fundació Pau Casals, la Generalitat de Catalunya i la Joven Orquesta Nacional de España cursà estudis superiors de violoncel i música de cambra al Koninklijk Conservatorium de La Haia i  posteriorment un postgrau de Violoncel Històric a l’EsMuc amb Bruno Cocset. Màster d’Interpretació de Música Antiga de la UAB-EsMuC, és doctor en musicologia per la UAB amb la tesi El violó tenor en la música espanyola dels segles XVI al XIX.

Interessat en la gestió cultural especialitzada en musica fundà, juntament amb Carmen Balcells, l’agència Barcelona Ad Libitum que dirigí els deu primers anys. Ha format part de la Joven Orquesta Nacional de España, de l’Orquestra de Cambra del Palau de la Música Catalana i de l’Orquestra de Cambra Gonçal Comellas. Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i amb diverses formacions orquestrals i de cambra espanyoles i holandeses. Com a membre del Trio d’Ègara fou guardonat per la Mostra de Música de Cambra de la Generalitat de Catalunya, Concurs Germans Claret, Concurs de Cervera-Associació Maria Puche i Concurs Montserrat Alavedra. Amb les diverses formacions de les que ha format part ha actuat arreu d’Europa, Estats Units i Costa Rica.

Ha estat professor de violoncel al centre integrat d’estudis musicals Oriol Martorell i actualment ho és al Conservatori de Terrassa i a l’Escolania de Montserrat.

Recentment ha iniciat el projecte Violons per donar a conèixer el violó tenor i la música en què es basa la seva tesi doctoral. És membre del grup de cambra Arcattia i col·laborador habitual de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48.