Núria Padrós i Cuxart

Rep els seus estudis de violoncel de la mà de mestres com L. Iglesias, M. Macedo, E. Arizcuren, R. Varon o Ll. Claret, obtenint premis i mencions honorífiques i les titulacions de Professora Superior de Violoncel (CSMMBarcelona), Superior de Música de Cambra (Conservatori del Liceu) i el Bachelor in Performance Music (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht).

També ha assistit a cursos de perfeccionament musical i rebut classes magistrals de T. Tsutsumi (Mozarteum de Salzburg), J. Starker (Kromberg Academy), B. Greenhouse (Alcalá de Henares), Endellion String Quartet (Stage de la Caixa), C. Coin, C. Pestalozzi, J. Colom, … Ha estat becada per la Fundació Pau Casals, Fundació R. Parramon, JONDE i Caja Madrid i el Ministerio de Educación y Cultura.

En el terreny orquestral ha estat membre entre d’altres de la JONC i la JONDE  i ha col•laborat amb diferents orquestres professionals del país. Actualment és solista de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 amb qui ha realitzat diversos enregistraments.

També ha participat en formacions de cambra, entre elles el Trio Amici, el Quartet Catalònia i Arcattia Collage amb concerts per tot l’estat.

Actualment és professora de l’escola municipal de les arts de Sta. Perpètua de la Mogoda i de l’escola municipal de música de Berga i Conservatori dels Pirineus. El 2021 es tiutula a l’esmuc amb el Màster de pedagogia per a músics.